مقاله »
عایق رطوبتی چیست ؟
عایق رطوبتی از جدیدترین متدهای برای آب بندی می باشد که جایگزین نسل های قدیمی عایق رطوبتی مثل قیرگونی شده است.وجود نم و طوبت باعث می گردد که به ساختمان خسارتهای متفاوتی وارد می نماید.به همین دلیل بایستی عایق کاری رطوبتی به بهترین شکل صورت پذیرد.
حفظ استحکام و زیبایی بنا، امری ضروری است. بسیار مهم است که دوام سازه در اثر آب های زیرزمینی و نزولات جوی کاهش پیدا نکند. و همین امر، استفاده از عایق رطوبتی را ضروری میسازد. استفاده از عایق رطوبتی ، عملکرد طبیعی ساختمان، سازه و تجهیزات را تضمین کرده و همچنین قابلیت اطمینان و دوام آنها را افزایش میدهد. شایان ذکر است که به فرایند استفاده از عایق رطوبتی، عایق کاری گفته میشود. این فرایند، شامل کارهایی همچون آماده سازی اولیه پایه، نصب پوشش ضد آب و حصار محافظ و همچنین آب بندی درزها میباشد.
پوشاندن سطح توسط یک یا چند لایه از مواد عایق باعث جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به درون آن می گردد.
اگر شما به هر گونه عایق طوبتی از جمله عایق رطوبتی نانو،عایق رطوبتی کاشی ،عایق رطوبتی مایع،عایق رطوبتی دیوار زیرزمین ،عایق رطوبتی ساختمان نیاز دارید با شرکت پشم شیشه ایران در ارتباط باشید.
مجموعه پشم شیشه ایران در زمینه های عایق حرارتی و عایق صوتی و ایزوگام و همچنین انواع پشم شیشه نیز به صورت تخصصی فعالیت میکند؛ برای خواندن مطالب و همچنین ثبت سفارش روی کلمه مورد نظر کلیک کنید.
لازم به توضیح است که در طول 50 سال گذشته، پیشرفت های اساسی در فناوری ساختمان منجر به توسعه سیستم های عایق رطوبتی بهتر شده و فرآیندها و نتایج ساختمان را متحول کرده است. به لطف اکتشافات فناوری جدید در این زمینه، سیستم های عایق رطوبتی هرگز به این اندازه کارآمد، مولد، بادوام، انعطاف پذیر و دارای کاربرد و استفاده آسان نبودهاند! طیف گستردهای از سیستم های ضد آب در حال حاضر در بازار موجود است که از جمله مهمترین آنها میتوان به عایقهای رطوبتی مایع، عایقهای رطوبتی نانو و غیره اشاره کرد. شایان ذکر است که اکثر مواد عایقهای رطوبتی تحت شرایط محیطی خاص، فشارهای ساختاری، بسترها و کاربردها عملکرد متفاوتی دارند. و همین مساله انتخاب یک عایق متناسب با نوع کاربرد مورد نظر را ضروری میسازد!
عایقهای رطوبتی مجموعه پشم شیشه ایران، یک محصول ضد آب هستند که به دلیل فرمولاسیون پیشرفته ضد شکستگی و تطبیق پذیری آن برای استفاده در انواع سطوح، شهرت جهانی و محبوبیت روزافزونی در بین متخصصان صنعت به دست آوردهاند. لازم به ذکر است که نصب سیستم های عایق رطوبتی باید توسط متصدیان مجرب و دارای مجوز مطابق با استانداردها و آیین نامههای ساختمانی انجام شود. و در این راستا میتوانید از خدمات متخصصین مجموعه پشم شیشه ایران بهرهمند شوید.
برای خواندن مطالب درمورد ایزوگام کار میتوانید:
انواع عایق رطوبتی
جهت کسب اطلاعات بیشتر از انواع عایق رطوبتی و همچنین اطلاع از نحوه خرید این عایقها، به طور حتم تماس با کارشناسان مجموعه پشم شیشه ایران، خالی از لطف نخواهد بود! در ادامه به برخی از مهمترین انواع عایق رطوبتی پرداخته میشود.
انواع عایق رطوبتی :
- عایق رطوبتی مایع
- عایق رطوبتی قیر و گونی
- عایق رطوبتی پیش ساخته
- عایقهای رطوبتی نانو
- عایقهای رطوبتی بنتونیت
- عایقهای رطوبتی لاستیکی
- عایقهای رطوبتی سیمانی
عایق رطوبتی مایع:
عایق رطوبتی مایع، یکی از بهترین عایقهای رطوبتی است که در مناطق مرطوب برای محافظت از سازه ساختمان استفاده میشود. لازم به ذکر است که این عایق، در بسیاری از زمینهها به عنوان یک مانع فیزیکی عمل کرده و از آسیب آب و نفوذ رطوبت جلوگیری میکند.
در این نوع عایقکاری، یک سطح یا شیء در شرایط معین با اعمال پوشش مایع روی آن، در برابر آب مقاوم میشود! استفاده از این عایق آسان است و از فلزات، چوب، بتن و سایر سطوح ، محافظت طولانی مدت به عمل میآورد. لازم به ذکر است که عایق رطوبتی مایع در سطوح بزرگ مانند پشت بامها، زمینهای سیمانی و سایر سازههای ساختمانی، بهترین عملکرد را دارد.
چسبندگی خوبی نسبت به سطح دارند و ضد حریق می باشند و استفاده و کار با آنها راحت می باشد . رنگ پذیری خوبی دارند و آلودگی و آسیب فیزیولوژی ندارند.
عایق رطوبتی قیر و گونی:
از مرسوم ترین عایق های مصرفی در ایران ، عایق رطوبتی قیر و گونی می باشد.زیرا مواد اولیه آن به وفور در تمامی شهرها یافت می شود .
قیر مادهای چسبنده، سیاه رنگ است و ضد آب بوده و استفاده از آن در سازههای بزرگ مانند ساختمانهای اداری و مسکونی بسیار رایج است. از این عایق، برای جلوگیری از عبور یا نشت احتمالی آب و معمولا به عنوان عایق رطوبتی بام ساختمان استفاده میشود.
عایق های رطوبتی پیش ساخته:
از پلی استر و پشم شیشه ساخته شده اند و هر لایه از هر دو طرف با قیر پوشیده شده است.عایق های پیش ساخته توسط مشعل یا قیر داغ به بام محکم چسبانده می شود.
عایق رطوبتی نانو:
عایق رطوبتی نانو یکی از جدیدترین روشهای عایق رطوبتی است که در منازل یا ساختمانهای مسکونی رایج است. لازم به ذکر است که از گذشته، ایده عایق رطوبتی نانو در اسپریهای کفش، منسوجات، خودروها و سایر محصولات نیز رایج میباشد. فناوری نانو، از ذرات در اندازه نانو برای نفوذ به کوچکترین شکافها و فضاها استفاده میکند تا آنها را با ذرات پیوند داده و بدین ترتیب یک پوشش بادوام برتر و طولانی مدت ایجاد کند.
عایقهای رطوبتی بنتونیت:
بنتونیت خاک رس ساخته شده از خاکستر آتشفشانی است. این خاک در اثر جذب آب، متورم شده ( قابلیت جذب آب به میزان 15برابر حجم خود ) و قابلیت ضد آب شدن را فراهم میکند. ویژگی ضد آب بودن این خاک، ناشی از فرم ساختاری مولکولی بنتونیت است که شامل ورقههای گستردهای است که می تواند بر اساس درجه بندی و ترکیبات رسی منبسط شود.
عایقهای رطوبتی لاستیکی:
عایق لاستیکی ضد آب ، کاملا مایع را دفع میکند. از این عایق، نه تنها در مناطق بتنی بلکه در مناطق جنگلی نیز استفاده میشود. لازم به ذکر است که این عایق به اندازهای قوی است که در آن دسته از مناطقی که نیاز شدید به عایقهای ضد آب دارند، استفاده میشود. بر اساس گزارشات ، این عایق علاوه بر ضد آب بودن، در برابر اشعه ماوراء بنفش نیز بسیار مقاوم است
عایقهای رطوبتی سیمانی:
پوششهای عایق رطوبتی سیمانی، پوششهایی بدون درز هستند که برای محافظت از عایقبندی مبتنی بر فشار مثبت/منفی روی سطوح بتنی استفاده میشوند. این عایقها از آسیب نفوذ آب جلوگیری کرده و در برابر رشد کپکها مقاوم هستند.
ویژگی مصالح عایق رطوبتی:
- مقاومت محیطی و مکانیکی
- عدم وجود حفره های آوندگونه
- شکل پذیری
- عدم ترکیب با سایر مواد موجود در محیط
- حمل و نقل آسان
نانو عایق های رطوبتی:
این نوع از عایق های رطوبتی جایگزین مناسبی برای ایزوگام می باشند
مزیت های عایق رطوبتی :
- ترکیب پذیری با ملات برای چسبندگی و ضد آب نمودن ملات
- مقاومت در برابرuv خورشید
- قابلیت اجرا روی تمامی نقاط و سطوح
- دارای تنوع رنگی
- قابلیت استفاده برای رنگ نمای ساختمان
- اجرای ساده و سریع نسبت به عایق های سنتی
میزان مصرف و پوشش رنگ عایق رطوبتی
در هر مرحله اجرا بسته به نوع سطوح ، ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم در هر متر مربع مورد نیاز است.(اجرای یک یا دو مرحله کافی است)
کارشناسان شرکت پشم شیشه ایران آماده پاسخگویی به هر گونه سوالات شما هستند با ما در تماس باشید.
کاربرد عایق رطوبتی
رطوبت یک ساختمان، کل ساختار آن را تهدید کرده و عامل بیماریهای متعدد در افرادی است که در اتاقهای بیش از حد مرطوب زندگی میکنند! در اثر نفوذ رطوبت، کپک و قارچ روی دیوارها، سقف و کف شکل گرفته و علاوه بر تخریب ظاهر بنا، عملکرد عایق حرارتی را نیز به میزان قابل توجهی کاهش میدهند. در نظر داشته باشید که کاربرد عایق رطوبتی محدود به طیف خاصی نبوده و در بخشهای مختلفی از ساختمان همچون دیوار ، کف ، سقف، استخر، مخازن آب و غیره قابل استفاده میشود.
از عایق رطوبتی در کدام قسمت های ساختمان استفاده میشود ؟
از عایق رطوبتی سال هاست که برای محافظت از خانه در برابر هر گونه رطوبت و کمک به تقویت یکپارچگی ساختاری آنها استفاده می شود. عایق رطوبتی به مقاومت یک ساختمان در برابر شرایط محیطی کمک شایانی میکند. این عایق، که در برابر آب مقاوم است از نشتهای احتمالی و نفوذ ناخواسته هر مایعی جلوگیری میکند. از این عایقها به طور معمول در کاشی، سقف، دیوار و کف یک ساختمان استفاده میشود.
علاوه براین، استفاده از عایقهای رطوبتی در محیطهای بیرونی همچون استخرهای شنا، مخازن آب و همچنین پارکینگها بسیار حائز اهمیت میباشد. این سیستمهای عایق رطوبتی به روشهای مختلفی همچون درزگیرها، امولسیونها، کامپوزیتها، چسبها و انواع پوشش های رزینی یا پلیمری مبتنی بر آب مصنوعی، مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایا و معایب عایق رطوبتی
شایان ذکر است که با توجه به طیف متنوع عایقهای رطوبتی، هر یک از این عایقها از مزایا و معایب مختص به خود برخوردار میباشند. به عنوان مثال، مزایا و معایب عایق رطوبتی مایع که از آن به عنوان یکی از پرکاربردترین عایقهای رطوبتی نام برده میشود، به این شرح است:
مزایا:
- دارا بودن قدرت چسبندگی بالا در سطوح مختلف همچون سطوح فلزی، آجر، ملات، بتن، کاشی و غیره
- آسان بودن کاربرد آن
- مقاومت بالا در برابر اشعه فرابنفش
- طیف رنگی متنوع
- غیر قابل اشتعال بودن
معایب:
- عدم امکان استفاده در صورت یخ زدگی
- از بین رفتن، در صورت وقوع بارندگی (در حالت تازه بودن)
نصب عایق رطوبتی
همانطور که قبلا به آن اشاره شد، با نصب عایق رطوبتی میتوانید از وقوع آسیبهای جبران ناپذیری که به ارزش ساختمان و بنای شما وارد میشود، پیشگیری کنید! در نظر داشته باشید که نحوه نصب عایق رطوبتی بسته به نوع عایق از متد مختلفی برخوردار میباشد. بنابراین، پیشنهاد میکنیم نصب عایقهای رطوبتی را به متخصصین آن سپرده و در صورت نیاز به استفاده از خدمات نصب این عایقها، با کارشناسان مجموعه پشم شیشه ایران ارتباط بگیرید.
در چه صنایعی از عایق رطوبتی استفاده میشود ؟
مهمترین صنعت مربوط به استفاده از عایقهای رطوبتی، صنعت ساختمان است که موارد کاربرد این عایق در این صنعت به شرح زیر میباشد:
- عایق کاری پشت بام
- عایق کاری آشپزخانه
- عایق کاری حمام و سرویسهای بهداشتی
- عایق کاری بدنه سیستمهای سرمایشی ساختمان همچون کولر
- عایق کاری کف و دیوارههای استخر
- عایق کاری منابع ذخیره آب
- عایق کاری درزهای کاشی و سنگها
در نظر داشته باشید که یکی از مهمترین موارد کاربرد عایقهای رطوبتی در مراکز تفریحی، استفاده از این عایق جهت آب بندی استخرها میباشد. لازم به ذکر است که اغلب متریالی که برای عایق کاری استخرها استفاده میشود، عایقهایی بر پایه اکریلیک، پلیمر و اپوکسی میباشد.
عایق رطوبتی چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟
عایق رطوبتی، ساختمان را در برابر آب و رطوبت محافظت میکند. آب یک حریف سرسخت است و از تمام معایب و کاستی های عایق رطوبتی نادرست استفاده میکند! و همین مسئله بیانگر استفاده از یک عایق رطوبتی مرغوب و مناسب با مصالح ساختمان میباشد. در ادامه به برخی از مهمترین ویژگیهای یک عایق رطوبتی ، پرداخته میشود:
- قدرت کششی بالا و عدم پارگی در صورت کشیده شدن
- مقاومت بالا در شرایط جوی بسیار سرد و یخ نزدن
- مقاومت بالا در شرایط جوی بسیار گرم و ذوب نشدن عایق(قابلیت تحمل گرما تا 120 درجه سانتیگراد)
- مقاومت بالا در برابر اسیدهای شیمیایی و گازهای سمی
- شکسته نشدن در اثر تا خوردگی
داشتن ضمانتنامه و بیمه نامههای معتبر
قیمت عایق رطوبتی به چه عواملی بستگی دارد ؟
قیمت عایق رطوبتی بسته به نوع عایق، از طیف متفاوتی برخوردار میباشد. در ادامه به چند عاملی که میتواند قیمت عایقهای رطوبتی را تحت تاثیر قرار دهد، پرداخته میشود:
- مکانی که در آن از عایقهای رطوبتی استفاده میشود: در نظر داشته باشید که برخی از سطوح همچون پشت بام ساختمانها، به دلیل قرارگیری در معرض مستقیم خورشید و همچنین بیشترین تماس با بارشهای باران و برف، نیازمند استفاده از بهترین عایقهای رطوبتی بازار همچون ایزوگامهای فویلدار میباشند. به طور حتم قیمت این ایزوگامها نسبت به ایزوگامهای معمولی گران تر است!
- دارا بودن نشان استاندارد: به طور حتم، برخورداری یک عایق رطوبتی از نشان استاندارد، بیانگر کیفیت و مرغوبیت بالای عایق، نسبت به عایقهای فاقد نشان استاندارد میباشد. به طور حتم، کاربران بایستی خرید عایقهای دارای نشان استاندارد با قیمتی بالاتر را به خرید عایقهای نامرغوب و ارزانتر ترجیح دهند.
- میزان تقاضا در فصول مختلف و نوسانات فصلی: عایقهای رطوبتی نیز همانند هر محصولی در صورت مواجه شدن با تقاضای زیاد، با افزایش قیمت مواجه میشوند! به همین ترتیب، در فصول سرد سال که میزان بارشها افزایش میباشد، تقاضا برای خرید و استفاده از خدمات نصب عایق رطوبتی نیز افزایش یافته و همین امر در نهایت به افزایش قیمت عایق رطوبتی منجر میشود.
- شرایط جوی منطقه: به طور حتم، در آن دسته از مناطقی که در طول سال از میانگین بارش بسیار بالاتری برخوردار میباشند، استفاده از عایقهای رطوبتی با کیفیتتر که از قیمت بالاتری نیز برخوردار میباشند، حائز اهمیتتر میباشد.
خرید عایق رطوبتی
در پایان لازم به یادآوری است که در صورت نیاز به خرید هر گونه عایق رطوبتی از جمله عایق رطوبتی مایع، عایق رطوبتی نانو و … میتوانید از مجموعه محصولات عرضه شده در وب سایت www.pashmeshishehiran.ir دیدن فرمایید. مجموعه پشم شیشه ایران از جمله مراکز خوشنام در عرضه و توزیع بهترین عایقهای رطوبتی است و همواره این اطمینان را به مشتریان خود میدهد که تنها با یکبار خرید از محصولات این مجموعه و تجربه کیفیت آن، به خریدی مجدد از این مجموعه اقدام خواهند کرد. در نظر داشته باشید که بخش پشتیبانی مجموعه پشم شیشه ایران، به صورت تمام وقت آماده رفع کلیه نیازهای اطلاعاتی شما بوده و در صورت مواجه شدن با هر گونه چالشی در طی فرایند خرید آنلاین انواع عایقهای رطوبتی، میتوانید با مشاورین این بخش تماس حاصل فرمایید. بنابراین ، در خرید از این مجموعه تردید نداشته و با اطمینان خاطری تماس، سفارش خرید خود را ثبت نمایید.
نکات مهم در هنگام خرید عایق رطوبتی
به هنگام خرید یک عایق رطوبتی مرغوب، مهمترین نکتهای که باید مدنظر قرار گیرد، تشخیص یک عایق مرغوب از یک عایق نامرغوب میباشد. به طور حتم، درج کلیه اطلاعات مربوط به تولید کننده بر روی عایق( اطلاعاتی همچون نام تولید کننده، تاریخ تولید، نوع عایق رطوبتی، نشان استاندارد عایق و غیره) میتواند در متمایز ساختن انواع عایقهای رطوبتی با کیفیت نقش مهمی ایفا کند. علاوه بر این، توجه به شرایط جوی منطقه نیز از پیش نیازهایی اساسی جهت انتخاب یک عایق رطوبتی متناسب با شرایط آب و هوایی محیط میباشد.
سوالات متداول عایق رطوبتی
عایقهای رطوبتی نانو
عایقهای رطوبتی بنتونیت
عایقهای رطوبتی مایع
عایق رطوبتی قیر
عایقهای رطوبتی لاستیکی
عایقهای رطوبتی سیمانی
عایق های رطوبتی پیش ساخته
- مقاومت محیطی و مکانیکی
- عدم وجود حفره های آوندگونه
- شکل پذیری
- عدم ترکیب با سایر مواد موجود در محیط
- حمل و نقل آسان